Buletin de avertizare – Toate speciile pomicole 19.02.2019

Nr. 1/19.02.2019

Pentru prevenirea si combaterea bolilor de scoarță, rapăn, foc bacterian( mar, par), monilioza, ciuruire, pata roșie(prun), va recomandam efectuarea unui tratament in perioada de repaus vegetativ,  cu  unul  din produse cuprice  menționate  mai jos, când  se întrunesc condițiile optime de temperatura:

MAR

  1. Alcupral 50 PU – 0,3%  (4,5kg/ha)
  2. Triumf 40 WG – 0,25% (3,75 kg/ha)
  3. Funguran OH 50 WP – 0,3% (4,5 kg/ha)
  4. Zeama bordoleza tip „MIF” – 0,5% (7,5ka/ha)

PAR

  1. Alcupral 50 PU – 0,3% (3kg/ha)
  2. Funguran OH 50 WP – 0,3% (3kg/ha)
  3. Triumf 40 WG – 0,25% (2,5kg/ha)

PRUN

  1. Alcupral 50 PU – 0,2% (2kg/ha)
  2. Zeama bordoleza tip „MIF” – 0,5% (5kg/ha)

Dozele la hectar sunt calculate la un volum de apa de 1500 l pentru mar si 1000 de l pentru  par si sâmburoase.

Tratamentul se aplica pe timp liniștit, fără vint, la temperaturi peste 6°C prin îmbăierea pomilor.

Cerințe obligatorii  pentru fermieri

– sa întocmească  registrul de evidenta  al tratamentelor;

– sa păstreze facturile,  avizele, bonurile de casa, pe o perioada  de trei ani;

– sa utilizeze numai p.p.p. omologate  si doar in scopul  pentru  care acestea au fost omologate;

– sa folosească  p.p.p. numai in conformitate  cu instrucțiunile de utilizare;

– sa nu aplice tratamente cu p.p.p. in zonele cu protecție a resurselor de apa, in zonele de protecție sanitara si ecologica  si in alte zone protejate stabilite  in conditiile legii;

– spațiul de depozitare a p.p.p. sa fie ferit de lumina, căldura si umiditate excesiva, separat de alte materiale (furaje, alimente),  sa fie prevăzute cu rafturi  pentru produse;

– produsele  trebuie sa se pastreze  in ambalajele originale;

– fermierii  trebuie sa facă dovada ca au predat ambalajele  goale (după ce au fost clătite de trei ori);

Posted in Acasa | Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.