Cel mai modern campus preuniversitar din Dâmboviţa dar şi din regiunea Sud Muntenia se află la Voineşti şi este o alternativă pentru elevii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale în România

Potrivit  inspectorului  şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe şi preşedintelui  CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea,  cel mai modern  campus preuniversitar din judeţul  Dâmboviţa dar şi din regiunea Sud Muntenia se găseşte în localitatea dâmboviţeană  Voineşti.  Acest mesaj a fost transmis de oficialii dâmboviţeni,  în cadrul întâlnirii   cu cei 100 de tineri care au vizitat sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa  în cadrul programului “Descoperă și Cunoaște România”.

 

Preşedintele CJ Alexandru Oprea  le-a sugerat tinerilor de peste Prut să  contribuie la promovarea  facilităţilor pe care judeţul Dâmboviţa le poate oferi elevilor din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România: Avem două licee  care  au clase destinate  elevilor din Republica Moldova. Este vorba despre Liceul de la Voineşti unde avem  un campus şcolar foarte bine utilat  şi foarte bine dotat. Mai este şi Liceul de la Nucet  unde exista un campus. Cei care aveţi fraţi,surori mai mici vă rog să-i îndemnaţi  sau să-i convingenţi că Romania este o soluţie  de a se şcolariza şi de a  trăi binişor cu ajutorul burselor acordate.“, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea

Inspectorul şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe a ţinut să-i informeze  pe tinerii din Republica Moldova că la nivelul judeţului Dâmboviţa  există în două licee dâmboviţene, de la Voineşti şi Nucet, locuri pentru elevii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România şi totodată  au şi o serie de facilităţi, cum ar fi o bursă lunară de 65 de euro şi servicii de cazare la un preţ foarte mic. 

În urma discuţiilor noastre de la nivelul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa  cu administraţiile  locale de la Voineşti şi Nucet dar şi cu conducerea celor două unităţi şcolare  obţinusem dar totodată se menţine şi pentru la anul, un preţ foarte mic la cazare  şi masa astfel încât  din cei 65 de euro, cel puţin jumătate să le rămână elevilor ca şi bani de buzunar.

La Liceul Tehnologic Voineşti avem cel mai modern campus atât la nivelul judeţului Dâmboviţa dar cred că şi la  nivel de regiune.“, a declarat  inspectorul  şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe

Campusul  de la Voineşti  a fost o provocare pentru administraţia locală   condusă de edilul Gabriel  Dănuţ Sandu şi viceprimarul Claudiu Popa. Proiectul a fost   depus pe POR, şi a avut  în vedere modernizarea campusului preuniversitar şi construirea unei săli de sport la Liceul Tehnologic Voineşti, valoarea totală a acestuia a fost de  5.346.527,00 lei .

 La Voineşti,omul sfinţeşte locul. Administraţia locală  de mai bine  de nouă  ani  nu are culoare politică, lucrează în echipă şi în folosul cetăţeanului. Nimic nu este mai important decât educația. De la acest crez au pornit autoritățile locale din comuna Voineşti în momentul în care au accesat fondurile europene prin POR  pentru realizarea unui campus școlar ultramodern la Liceul Tehnologic Voineşti.

În noul an şcolar 2017-2018, 20 de  elevi  au ales să se cazeze în campusul din cadrul liceului unde plătesc lunar pentru  cazare şi masă doar suma de 100 de lei.

Internatul dispune  de 48 de locuri, o cantină, o sala de informatică, o sală de lectură şi o sală de fitness. Camerele  care găzduiesc elevii asigură confortul şi intimitatea unei „ a doua case „ .

Sursa:TV Partener

Posted in Acasa | Leave a comment

Ajutorul pentru încălzirea locuintelor

Începând cu dara de 01.11.2017 ,va demara la nivelul comunei Voinești , campania de depunere a dosarelor pentru încălzirea locuințelor sezonul rece 2017-2018 .

CONDIȚII DE ACORDARE:

De aceasta subvenție beneficiază numai proprietarii de locuințe (Adeverința Registrul Agricol din care sa reiasă dovada proprietății);

  • venitul maxim pe membru al familiei este de 615 lei;

 ACTE NECESARE IN DOSAR:

  • documente din care sa rezulte componenta familiei(copii BI/CI  ,certificate de naștere și căsătorie);
  • documente din care sa rezulte veniturile NETE (adeverința de salariat cu venitul net) realizate în luna anterioara depunerii cererii(cupoane pensie, adeverință salariat, indemnizație de șomaj,  indemnizație creștere copil, stimulent de inserție, plasament,  acte doveditoare privind alte venituri);*copie talon pentru proprietarii de autoturism/motocicleta.

DOSARELE SE DEPUN OBLIGATORIU INTRE 1 – 20 ALE FIECĂREI LUNI (cine va depune dosarul după data de 20 a fiecărei luni va beneficia de ajutor de încălzire a locuinței  începând cu luna următoare).

LISTA BUNURILOR CE CONDUC LA EXCLUDEREA ACORDĂRII AJUTORULUI DE ÎNCĂLZIRE A LOCUINŢEI

Bunuri imobile

1 Clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti
2 Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală            

 

Bunuri mobile*

1 Autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile
2 Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani
3 Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze
4 Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”
5 Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată
6 Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale
7 Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric
(*)Aflate în stare de funcţionare

Depozite bancare

   1         Depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei.

Terenuri /animale şi/sau păsări

   1         Suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie

IMPORTANT:Deţinerea unuia dintre bunurile menţionate conduce la excluderea acordării  ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Posted in Acasa | Leave a comment

Gazeta de Voinești numărul 103

Posted in Acasa | Leave a comment

Campania de vaccinare antirabica la vulpi 01.10.2017 – 01.11.2017

 

Va informam ca incepand cu data de 01.10.2017 va incepe  in judetul nostru campania de vaccinare antirabica cu momeli vaccinale la vulpi prin distributie aeriana, in conformitate cu Hotararea de Guvem nr.55/2008 pentru aprobarea Programului strategic privind supravegherea, controlul si eradicarea turbarii la vulpe in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform graficului transmis de ANSVSA, distribuirea aeriana a momelilor vaccinale se va face in judetul nostru in perioada 01.10.2017 – 01.11.2017. Pe cale aeriana, vor fi distribuite 25 momeli/ Km2, pe suprafete intinse de padure, pasuni, terenuri agricole, etc., cu exceptia zonelor locuite, a cursurilor de apa si in zona drumurilor.

Distribuirea manuala la vizuini se va face doar in zonele in care exista vizuini de vulpi. Prioritare vor fi zonele din jurul localitatilor in care au fost confirmate cazuri de rabie(zone rabigene) si zona impadurita de 500 metri din jurul localitatilor.

Timp de doua saptamani dupa distribuirea momelilor trebuie restrictionata circulatia libera a cainilor si pisicilor in zona respectiva, intrucat aceste animale reprezinta competitori pentru momeala. Mentionam ca momelile vaccinale pentru vulpi nu pot fi folosite pentru imunizarea cainilor, vaccinul fiind specific vulpii. De asemenea, in regiunile in care s-au distribuit momeli, vanatoarea va  fi interzisa pentru o perioada de I 4 zile de la distribuirea acestora.

Populația a fost înștiințata prin mass-media si prin afișarea de materiale informative in toate localitățile despre distribuirea momelilor pentru vaccinarea vulpilor, precum si despre conduita care trebuie urmata in cazul in care se gasesc momeli ajunse accidental in alte zone decat cele prevazute in program.

Momeala este cilindrica, de culoare bruna si are invelisul facut dintr-o mixtura de furaje. Fiecare momeala contine un blister de plastic-aluminiu in care se găsește o doza de vaccin (l .8 ml mediu de cultura, virus rabic atenuat si mediu stabilizator). Momeala mai conține 150 mg tetraciclina.

Regula principala, care trebuie respectata de persoanele care gasesc momeli vaccinale, este sa nu le atinga. Daca, totusi, mainile sau alta parte descoperita a corpului vine in contact cu vaccinul, zona respectiva se va spala abundent cu apa s1 sapun.

Daca vaccinul (continutul blisterului de plastic- aluminiu incorporat in momeala) vine in contact cu ochii, nasul, gura, pielea lezionata a omului, trebuie contactat imediat medicuL In acest caz, procedurile medicale trebuie efectuate   in conformitate cu reglementarile in vigoare, care se refera la expunerea la virusul rabic.

In cazul ingestiei accidentale a momelii vaccinale de catre copii, acestia trebuie sa contacteze urgent medicul de familie sau Directia de Sanatate Publica judeteana.

Posted in Acasa | Leave a comment

Harta PUG (Plan Urbanistic General) Voinesti Dambovita

Pentru a vizualiza mai multe informatii intrati in meniul hartii pe simbolul si alegeti ce va intereseaza.

Posted in Acasa | Leave a comment

Harta numere locuinte din comuna Voinesti – Dambovita

Pentru a vizualiza numerele de locuinta intrati in meniul hartii pe simbolul si alegeti localitatea care va intereseaza.

Posted in Acasa | Leave a comment

Gazeta de Voinesti nr. 102

Posted in Acasa | Leave a comment

Proiecte ce urmeaza a fi finantate cu fonduri europene prin GAL “Valea Dambovitei” in Voinesti

Prin Grupul de Actiune Locala “Valea Dambovitei” Comuna Voinesti a depus in data de 14.09.2017, doua proiecte ce urmeaza a fi finatate pe fonduri europene prin AFIR.

Despre ce este vorba:

  • Reabilitare, dotare si refunctionalizare cladire existenta in centrul de consiliere psiho-sociala, pentru copii in satul Gemenea Bratulesti, comuna Voinesti, Judetul Dambovita cu o valoare publica nerambursabila de 94.079 euro.
  • Modernizare prin asfaltare a targului existent in satul Voinesti, comuna Voinesti, judetul Dambovita cu o valoare publica nerambursabila de 47.500 euro.

Asteptam semnarea contractelor de finantare si apoi “LA TREABA”

Dovedim inca o data ca NE TINEM DE CUVANT!

 

 

Posted in Acasa | 1 Comment

Gazeta de Voinesti numarul 101

Posted in Acasa | Leave a comment

Gazeta de Voinesti numarul 100

Posted in Acasa | Leave a comment