SPCLEP Voinești vă informează

CI_2009

Actele de identitate se eliberează de către SPCLEP în baza cererii pentru eliberarea actelor de identitate depusă personal și a următoarelor documente:

 • Dovada adresei de domiciliu;
 • Acte stare civila (certificat de naștere și după caz certificat de căsătorie, certificat de deces soț /soție, hotărâre de divorț);
 • Chitanță contravaloare CI , în valoare de 7 lei;
 • Chitanță contravaloare taxa extrajudiciară de timbru în valoare de 5 lei;

Solicitanții trebuie să predea CI veche, precum și cartea de alegator, iar în cazul în care nu le mai pot prezenta ,menționează acest fapt pe cerere.

Pentru eliberarea primului act de identitate la vârsta de 14 ani, minorul trebuie însoțit de unul dintre părinți, sau după caz de reprezentantul legal. Depunerea cererii și a documentelor necesare pentru eliberarea primului Act de Identitate nu se poate realiza pe baza de Procură Speciala.

Pentru persoanele aflate în străinătate se eliberează CI (Carte de Identitate) pe baza de procură specială obținută de la Misiunile Diplomatice sau Oficiile Consulare ale României din statul respectiv.

În cazul în care solicitantul nu are actul de identitate valabil sau îl are pierdut și nu mai deține nici actele de stare civilă, se eliberează pe baza cererii însoțită de dovada adresei de domiciliu și trei fotografii mărimea 3/4   având la baza o banda albă de 7 mm o Carte de Identitate Provizorie (CIP).

Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate persoana interesată completează cererea însoțită de actul de identitate, documentul cu care face dovada adresei de domiciliu și dovada achitării taxei extrajudiciare de timbru.

Conform OUG 97/2005 constituie contravenții și se sancționează următoarele fapte:

 • Nerespectarea termenului prevăzut de lege pentru eliberarea primului act de identitate (cel mult 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani);
 • Expirarea termenului de valabilitate al Cărții de Identitate (CI);
 • Pierderea sau deteriorarea Cărții de Identitate.

Programul de lucru al SPCLEP Voinești este de la 8.00 – 16.00 în fiecare zi lucrătoare de luni pana vineri.

Posted in Acasa | 1 Comment

One Response to SPCLEP Voinești vă informează

 1. Palade Ioan says:

  Buna ziua,
  Care este procedura pentru inlocuirea certificatului de nastere deteriorat ?
  Actul original a fost eliberat de Targoviste; pentru duplicat putem apela la serviciile dumneavoastra ?
  Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.